Gezond sporten

Ga voor 10.be

Sporten is leuk, maar enkel als dit op een gezonde manier gebeurd. Vaak blesseren sporters zich of krijgen ze klachten die op voorhand vermeden kunnen worden. We willen onze leden helpen om blessures te vermijden. Volg de 10 tips van Gezond sporten en doe de test via volgende website: https://www.gavoor10.be/check-up/ 

 1. Check-up: luister naar je lichaam
 2. Eten en drinken: drink voldoende en eet gezond
 3. Trainingsopbouw
 4. Materiaal en omgeving
 5. Opwarming
 6. Core stability & balance
 7. Beweeglijkheid en lenigheid
 8. Kracht
 9. Coolingdown
 10. Multifactorieel

Say No to Doping

Elke sporter valt onder dopingregelgeving

Nado Vlaanderen wil een dopingvrije omgeving creëren, waarin sporters op een veilige manier het beste van zichzelf kunnen geven. En daar kan ieder van ons bij helpen. Elke sporters valt namelijk onder de dopingregelgeving: zowel topsporters als breedtesporters. Ken jij al je rechten en plichten? Bekijk de website van Nado Vlaanderen en informeer jezelf!

Rechten en plichten voor sporters | dopingvrij.vlaanderen

De 5 antidopinggeboden voor sporters

 1. Informeer naar je rechten en plichten
 2. Vermijd onbewust dopinggebruik
 3. Meld dopingovertredingen
 4. Gebruik geen drugs
 5. Steun onze actie 'Clean sport'

SMEERWEER

Huidkanker is een van de snelst toenemende vormen van kanker in Vlaanderen. De belangrijkste oorzaak hiervoor is blootstelling aan de zon. 1 Belg op 6 wordt geconfronteerd met huidkanker voor de leeftijd van 75 jaar.

 

De belangrijkste oorzaak van huidkanker is blootstelling aan UV-straling. Blootstelling aan UV-straling gebeurt zowel bij blootstelling aan de zon, als bij blootstelling tijdens het gebruik van zonnebanken.  Het is dus uitermate belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om huidkanker te vermijden, en verstandig om te gaan met UV-stralen. 

 

Een van de meest effectieve preventieve maatregelen die je zelf kan ondernemen is jezelf goed beschermen tegen de zon. En dit het hele jaar door, niet alleen tijdens de vakantie of wanneer het warm is. Ook een vroeg lentezonnetje bevat UV-straling en kan schadelijk zijn voor onze huid. Om aan te duiden wanneer je jezelf het beste beschermt tegen de zon, introduceren we de term ‘smeerweer’.

 

Ga je in de zon gaan sporen, smeer je dan steeds in en bescherm je huid!

Generatie Rookvrij

Ga jij mee voor een rookvrije generatie? Zorg jij mee dat onze jeugdspelers zo weinig mogelijk in aanraking komen met roken?

Als club gaan we hier voor. Daarom vragen we aan iedereen om niet aan de inkom van de sporthal te roken. Het liefst van al hebben we dat er niet gerookt wordt. Kan je toch even niet zonder sigaretten, dan vragen wij om zoveel mogelijk dit aan de parking buiten het zicht van onze sporters te doen.